Behandelingen

Hoe ziet een behandeling eruit?

Kom je voor de eerste keer bij mij dan begin ik altijd met een intake van ongeveer 30 minuten. Tijdens deze intake zit je ontspannen in de stoel met de voeten in een heerlijk warm voetbad. Gedurende de intake focussen we ons op de hedendaagse klacht, maar ook op situaties voordat deze klacht ontstond. Met deze inzichten kan ik goed inschatten waar het lichaam mee worstelt en geef daar tijdens de behandeling meer aandacht aan. Na de intake volgt direct een behandeling van 60 minuten.

Na deze eerste behandeling kijken we samen hoe we het behandelplan gaan insteken. Allereerst of ik je kan helpen met de klachten en dan hoe het behandeltraject er ongeveer uit komt te zien. Het behandelplan en aantal behandelingen verschilt per persoon. Het ene lichaam reageert namelijk sneller op de behandeling dan dat het andere lichaam.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een reguliere behandeling duurt 60 a 75 minuten. Voor kinderen zijn de behandelingen korter het lijfje is kleiner, ze hebben minder mee gemaakt en ze reageren daar door sneller. Bij baby`s komt een afspraak rond 30 minuten en bij kinderen van 4 tot 12 jaar rond de 45 minuten.

Wat kun je ervaren tijdens en ná de behandeling?

Tijdens de voetreflexbehandeling kun je een reactie in het lichaam ervaren. Als tijdens de behandeling verschillende grepen en reflexpunten op de voet worden behandeld, kun je dit zowel voelen in je lichaam als op de voet. Mocht je tijdens de behandeling geen reactie ervaren, dan kan het voorkomen dat je deze reactie pas na de behandeling voelt. Ook voel je je na de behandeling vaak iets lomer. Dit is een normale reactie, aangezien het lichaam op dat moment al hard aan het werk is om het beter te laten functioneren. Het is dan ook verstandig om op die dag niet te veel van je lichaam te vragen. Pak je rust, zodat je lichaam de behandeling goed kan verwerken.
Drink voldoende water, zodat de vrijgekomen afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Na ongeveer 2 dagen zal de reactie afnemen.

Alvast een eerste indruk:

Wanneer is een behandeling niet mogelijk?

Wanneer je last hebt van de onderstaande symptomen, is het niet mogelijk een behandeling te doen in verband met een verhoogd risico op besmetting of vererging van de symptomen:
• Hartkwalen
• Hogekoorts
• Besmettelijke ziektes
• Trombose

Behandelingen

Klik voor meer informatie op de behandeling

Baby reflexologie
Zwangerschapsklachten
Stress/Burn-out
Kinderreflexologie
Hormoondisbalans
Immuunsysteem

Intakegesprek,
welke behandeling
past bij jou?

Ben je benieuwd wat voetreflexiologie voor jou kan betekenen? Ik leg je hier graag meer over uit in een persoonlijk gesprek. Gedurende de intake focussen we ons  op de hedendaagse klacht, maar ook op situaties voordat deze klacht ontstond. Met deze inzichten kan ik goed inschatten waar het lichaam mee worstelt en geef daar tijdens de behandeling meer aandacht aan.

Afspraak maken